top of page

Nivåinndelinger ved Drammen rideskole

Shettis  Knøtt

Shettis Knøtt (nybegynner eller øvet), for de aller minste barna fra 3 -6 år.  Her rir de på shettiser. Trygge rammer der foreldre eller foresatt leier. Timene varer i 30 minutter. 

(Leier kan kjøpes hvis foreldre/foresatt ikke kan leie.)

Shettis Nybegynner 1-2

Kurs for nybegynnere fra 6 til 8 år. Her rir de på shettiser. Foreldre eller foresatt stiller som leier. Timene varer i 45 minutter.  (Leier kan kjøpes hvis foreldre/foresatt ikke kan leie.)

20160924_131717.jpg
Shettis Øvet 1-2 

Etter at man har gått nybegynner shettis kurs en stund og man  selv styrer ponnien i skritt og trav, kan man begynne på Øvet kurs. Her trener man også på galopp.

Shettis Videregående

Når man har gått en stund på Øvet kurs og man begynner å bli trygg og mestrer galopp, kan man begynne på Videregående kurs.

Nybegynner 1 - 2 

Nybegynnerkurs som passer for alle som vil begynne å ri. For barn under 8 år anbefaler vi shettiskurs, men man kan gå på nybegynner 1 (hester) fra man er 7 år.

Lett Øvet

Kurs for de som har bestått Nybegynner 1 og Nybegynner 2.  Kurset fokuserer på mye travarbeid, lettridning og rideveier. Når man mestrer trav godt og kan styre hesten godt, begynner man med galopp.

Øvet 1

Kurs for dem som har passert Lett øvet. På dette kurset videreføres ferdigheter og man jobber med alle gangarter.

Det er på dette nivået man begynner med enkle sprang - hopp.

Øvet 2

Kurs for dem som har passert Øvet 1-nivå. Her blir oppgavene mer avanserte og man jobber mot ferdigheter tilsvarende Rideknapp grad 5.

Viderekommen 1

Kurs som passer for dem som har passert Øvet 2.

Viderekommen 2

Kurs som passer for dem som har gode ferdigheter i sprang og dressur. Her forventes at man tar utfordringer med å ri ulike hester.  Og at man kan ta imot relativt detaljert instruksjon og ha innsikt i relasjon mellom hest og rytter.

Dressur

Dressurskurs på viderekomment nivå. Kurset har flest voksne, men også noen ungdommer.

Sprang

Ikke tilgjengelig per i dag.

Må kombineres med dressurkurs.

Voksen

Ridekurs for voksne. Her har vi både nybegynner-, øvet- og viderekommende grupper. Ta kontakt for nærmere informasjon.

dokka (4).jpg
Terapi

Vi har terapiridegrupper for barn, voksne og eldre.  Leier er inkludert i egenandelen, men trenger du noen til å gå ved siden av må du selv sørge for å ha med noen. 

bottom of page